Tort cu crema de ciocolata cu lapte si cirese

Tort cu crema de ciocolata cu lapte si cirese

Un martisor in forma de tort-inima-de-ciocolata cu cirese.

Am prajiturit pentru cineva care s-a gandit sa-i daruiasca celei dragi, de martisor, un dar special si dulce.

Primavara e anotimpul meu preferat. Poate pentru ca simt in aer un soi de renastere, nu numai in natura ci si in oamenii din jurul meu. Poate, pur si simplu, pentru ca m-am nascut primavara. Anul acesta am inceput s-o invoc inca de la mijlocul lunii februarie. Tanjesc dupa primavara, dupa flori, dupa verde…

tortciocolapte1

Si, din nou, ca de atatea ori, oamenii din jurul meu, ma ajuta. Am prajiturit pentru cineva care s-a gandit sa-i daruiasca celei dragi, de martisor, un dar special si dulce. Am pus in prajiturica asta toata dorinta mea de primavara. Si toata speranta ca, in curand, o sa apara cu fluturasii, cu mugurii si cu furnicile ei.
Ce spuneti de un tort-martisor de ciocolata cu lapte si cirese?

Cu drag, cu prajituri de casa si povesti

tortciocolapte2

Comenteaza

Ingrediente

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 2 linguri apa
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 200 g unt sau margarina
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g frisca lichida
  • 2 linguri de lapte
  • 1 galbenus
  • 1 compot de cirese fara samburi
  • BLAT: Se separa oule. Se bat albusurile spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar si un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu apa si restul de zahar si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se incorporeaza masa de galbenus in spuma de albus. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si, cu o lingura de lemn, se adauga in compozitie amestecand usor. Se coace in cuptorul preincalzit la 180ºC, timp de 25 – 30 de minute. Se lasa blatul la racit si se taie in doua.
  • CREMA: Se pun toate ingredientele intr-un vas la bain-marie si se amesteca cu telul pana se omogenizeaza. Rezulta o crema lichida care se lasa la racit. Din cand in cand, amestecam crema in timpul racirii.
  • Se insiropeaza blaturile de tort cu sucul de cirese. Se umple tortul cu ¾ din crema de ciocolata. Peste crema, adaugam ciresele. Se orneaza tortul cu restul de crema si cirese.
  • Din ingredientele de mai sus rezulta un tort de aprox. 2 kg
2h

.